fredag 25 september 2009

Utmanad!


Ett litet avbrott i sybloggandet kan väl vara på sin plats! Fick en utmaning av min syster Annas Lycka, där jag ska avslöja 10 sanningar om mig själv. Här kommer de!

1. Jag är uppväxt på en bondgård och ÄLSKAR djur, till skillnad från syrran! Hihi!
2. Jag arbetar på ett psykosteam
3. Tillåter inte min sambo att tvätta – ja, är något pedantisk ibland!
4. Avskyr att laga mat och att baka – men äter gärna!!! :)
5. Har ett nästintill ”aspigt” minne! :)
6. Har fågelfobi, särskilt närgångna duvor på stan och äckliga kråkor
7. Kan i princip aldrig sova längre än till kl 9, även om jag ibland skulle vilja
8. Är hysteriskt rädd för kräksjuka
9. När jag blir pensionär vill jag arbeta som volontär med hemlösa
10. Är väldigt hemkär – ”borta bra, men hemma bäst”!

Sådär ja! Nu återstår det bara att skicka utmaningen vidare till 10 andra och det vill jag göra till: JuMel, Mitt liv och lite annat, Lilla barn, Doris&Assar, odandulky, MADEBYME, Pickelniga, Aleisa, Prinsessan Leia och Ett Tu Tre. Hoppas ni vill vara med!

onsdag 23 september 2009

Färgsprakande stjärnor!


Har längtat efter att sy någonting till min stora lilla tjej och idag sydde jag den här tunikan i stjärnvelour från Mjuka tyger. Gillar tyget jättemycket, (bättre än den första omgången stjärnor i våras). Den rosa färgen i botten är verkligen annorlunda, tycker jag! Färgstark är den och det passar fint till min lilla E. Men, nästan allt som kan gå fel, gick fel idag. Det började med att jag klippte ut framstycket på fel håll("luggen" åt fel håll), jag hade alltså glömt titta efter vilket som var "upp och ner" på velouren. Givetvis var det fel håll och det är något jag verkligen avskyr! Så jag klippte ut ett nytt åt rätt håll och det första använde jag till ena ärmen. Onödigt spill blev det ju så tyget räcker kanske inte till så mycket mer...men det finns ju mer att köpa! :) Sedan krånglade min overlock. Den har liksom börjat skaka om jag skär lite för nära kanten på tyget...så gjorde den inte förut...är kniven dålig? Någon som vet vad det kan bero på? Jag vill inte lämna ifrån mig den på service, vet inte hur jag ska klara mig utan den (!), men det är väl ett måste snart, antar jag. :)

Nåja, färdig blev den till slut och lilla E är så söt i den!

Tyg: Stjärnvelour rosa med röda stjärnor från Mjuka tyger och brun muddväv från Tygpyssling.

Mönster: Ottobre nr 1 2009.

På plussidan: Tyget är härligt och tjockt och har underbara färger som passar bra på min dotter!

På minussidan: Allt krångel med felklippning, overlock som krånglar...tyckte att halsringningen blev aningen stor, men när E fick på sig den så blev den riktigt snygg i alla fall!

tisdag 22 september 2009

Äppel Päppel...


...i dubbel bemärkelse! Det här äppeltyget från Mjuka tyger var jag ju bara TVUNGEN att köpa (ja, eller hur?). Jodå, det blev både röda och limefärgade äpplen till tygsamlingen. Och nu äntligen har jag sytt mitt första plagg i det röda äppeltyget och det blev återigen ett set till lilla A. Har verkligen snöat in på att göra set just nu, men tycker det är väldigt praktiskt! :) Hade ett rött bomull/lycra tyg från MG Tyger hemma som matchade bra till äpplena. Kantade även halskanten med detta och ärmsluten fick äppeltygskanter. Bomull/lycran var dock inget kul alls att kanta med, den ville bara krulla sig hela tiden...Mönstren är de gamla vanliga: Sy og strik börnetöj, Ulla Welinder och tights från Ottobre 1 2009.

Så nu är garderoben ytterligare ett set rikare för lillan. Nu är det dags att sy lite till den stora lilla tjejen snart...har en del idéer på gång...Men, det får bli en annan dag!

söndag 20 september 2009

En molnig dag...


En lite molnig dag som denna var det riktigt skönt att krypa in i syrummet och bara sy, sy, sy! En beställning av en molnbody i stl 62 är nu klar! Blev dock inte helt nöjd med den, känns som om Hilco muddväven var lite för tjock och det blev inte helt bra, men ändå OK. Mönstret är från Ottobre nr 5 2006 och tyget är så klart från JNY.



När jag ändå höll på med molnen fick jag sådan lust att sy i det nya röda molntyget och därför blev det ytterligare ett höstset till lilla A. Röda tights i velour passade bra till. Mönster på tights från Ottobre...(kommer ej ihåg vilket nr) och mönstret på tröjan/tunikan är från Sy og Strik av Ulla Welinder, men lite omgjort.
Lyckades t o m fånga lillan med kameran så idag bjuds det på en livebild! Det var ett tag sedan nu! :)

torsdag 17 september 2009

Molniga mössor!


Här är tre mössor till i underbara molntyger! Fick en beställning på två rosa pyttepytte mössor till två tvillingsystrar och en brun till storebror! Hoppas de ska sitta bra och att de blir omtyckta av såväl barn som deras mor! :)

Mönster: Madelenes supermössmönster!

Tyger: Rosa resp brunt molntyg från JNY Design.

Positivt: Att de är så snabbsydda och så underbart söta!

Negativt: Nada!

lördag 12 september 2009

Fyra nyanser av brunt...


...Tja, brunt är en av favoritfärgerna, helt enkelt! Och jag gillar när det matchar! Inspirerad av Gobligoblisyr sydde jag en filt till lilla A:s vagn/sulky nu när hon ska sova ute varje dag på dagis. Den är sydd i dubbla lager fleece, eller rättare sagt "lyxfleece" från Stoff & Stil. VÄLDIGT gosig! Hoppas den ska hålla lillan go och varm under höstdagarna!

Hösttecken!


När man börjar sy mössor på löpande band måste det väl vara så att hösten faktiskt är här, trots att jag är liiiiite motvillig till det! Men, kul är det i alla fall att sy mössor, särskilt när jag har ett så bra mönster som jag fått från Madelene; Made by me!
Fick en beställning på tre mössor som alltså nu är klara. De är alla tre sydda i underbara tyger från JNY Design. Gillar dessa tyger enormt mycket! Nu hoppas jag att mössorna ska passa sin nya ägare riktigt bra och att mamma också gillar dem! :)

onsdag 9 september 2009

Höstmoln!


Ville ha en mössa att matcha till lilla A:s bruna fleecejacka så jag valde att sy en i brunt molntyg. När jag sytt klart den hade det precis trillat in ett mail med en beställning på bl a just en sådan här mössa så det var bara att sätta igång och sy en till när maskinerna ändå var trädda! :) Mönstret är från Madelene; Made by me och tyget från JNY Design.

fredag 4 september 2009

Gröna husvagnar!


Idag har jag haft ledig dag från jobbet och efter att ha städat och fejat hela huset passade jag på att sy en liten tunika till lilla A i det gröna husvagnstyget från JNY Design. När jag fick detta gröna husvagnstyg var jag lite tveksam...tyckte att färgen var lite skarp, inte riktigt den gröna färg jag hade förväntat mig...har länge funderat på vad jag skulle göra med det. Hör väl till saken att jag tycker färgen är något "grabbig" och jag har ju två töser själv, men till slut kom jag på att göra en lite mer "tjejig" modell, tunika, och vips så tyckte jag jättemycket om tyget!!! :) Blev supernöjd med den och sömnaden bara flöt på utan minsta krångel! Nåja, nu behövs något att matcha med också...kanske ett par svarta puffbrallor i velour eller gröna tights...eller varför inte både och??? Det får bli nästa projekt...

Mönster: Omgjort tröjmönster i strl 86/92 från boken Sy og strik börnetöj av Ulla Welinder.

Tyg: Grönt husvagnstyg från JNY Design. Svart mudd från Hilco köpt hos Tygpyssling.

På plussidan: Att jag ändrade uppfattning om tyget/färgen och nu gillar det riktigt mycket!

På minussidan: Vet faktiskt inte... :)

tisdag 1 september 2009

Mera höstkläder!


Har utökat lilla A:s garderob med ytterligare ett set, den här gången i lila färger. "Puffbyxor" i lila velour från Mjuka tyger och randig mudd från MG Tyger i bensluten. Tröja i uggletyg från MG Tyger med lila mudd i halskant och ärmslut. Mönstrens bas är från Sy og strik av Ulla Welinder, men lite omgjorda. Gjorde tröjan något utställd och byxbenen har fått mera "puff". Kul när sömnaden flyter på!!!