onsdag 23 september 2009

Färgsprakande stjärnor!


Har längtat efter att sy någonting till min stora lilla tjej och idag sydde jag den här tunikan i stjärnvelour från Mjuka tyger. Gillar tyget jättemycket, (bättre än den första omgången stjärnor i våras). Den rosa färgen i botten är verkligen annorlunda, tycker jag! Färgstark är den och det passar fint till min lilla E. Men, nästan allt som kan gå fel, gick fel idag. Det började med att jag klippte ut framstycket på fel håll("luggen" åt fel håll), jag hade alltså glömt titta efter vilket som var "upp och ner" på velouren. Givetvis var det fel håll och det är något jag verkligen avskyr! Så jag klippte ut ett nytt åt rätt håll och det första använde jag till ena ärmen. Onödigt spill blev det ju så tyget räcker kanske inte till så mycket mer...men det finns ju mer att köpa! :) Sedan krånglade min overlock. Den har liksom börjat skaka om jag skär lite för nära kanten på tyget...så gjorde den inte förut...är kniven dålig? Någon som vet vad det kan bero på? Jag vill inte lämna ifrån mig den på service, vet inte hur jag ska klara mig utan den (!), men det är väl ett måste snart, antar jag. :)

Nåja, färdig blev den till slut och lilla E är så söt i den!

Tyg: Stjärnvelour rosa med röda stjärnor från Mjuka tyger och brun muddväv från Tygpyssling.

Mönster: Ottobre nr 1 2009.

På plussidan: Tyget är härligt och tjockt och har underbara färger som passar bra på min dotter!

På minussidan: Allt krångel med felklippning, overlock som krånglar...tyckte att halsringningen blev aningen stor, men när E fick på sig den så blev den riktigt snygg i alla fall!

13 kommentarer:

SiriR sa...

Lekker!
Godt du ikke ga opp underveis!!
Desverre ingen tips ang overlocken. Min gjør også noe feil innimellom, uten at jeg vet hvorfor..

F . A . E sa...

Söt.
Har också den velouren hemma, men vet inte vad det ska bli av den.

Doris_Assar sa...

Underbar!!

JuMel sa...

Jättefin tycker jag! Min dotter har beställt en tunika i det tyget med i turkost med bruna stjärnor och det mönstret har jag också klippt ut, får se om det kommer att användas till just det tyget?:)

Moia sa...

Mye fint du har på bloggen, hygelig å se alt det fine, jeg lenker deg til meg:)

Aleisa sa...

vad läckert! rosa velour är så flickigt, min tjej skulle nog älskat det!

Åsa sa...

väldigt fin tunika! snyggt med brun mudd till =)
åh, jag vet när det bara krånglar ALLTING man tar i! jag får liksom stress-hjärnsläpp till slut och syr ihop rät mot avig och sånt puckat... hmm, som sagt tur att det finns mer tyg att beställa ibland!

HanneLT sa...

Så flott tunika :) Kjedelig med feilklipping, men resultatet ble jo fint :)

LillaBarn sa...

Jättefin! Om du måste lämna in maskinen så kan du ju sy allt som behöver sy på overlockern, INNAN du lämnar in den. Sen kan du sy finliret på vanliga maskinen!! Eller göra sånt som vanligt folk gör på kvällarna när barnen gått och lagt sig. Vad det nu kan tänkas vara (glo på tv, vara sociala eller andra konstigheter...)

Ett Tu Tre sa...

Härligt! Nu blev jag jättesugen på rosa avelour med röda stjärnor (som om jag inte har tyg så det räcker och blir över ett par år framåt!!!). Jag gillar att du syr i rosa - det blir så fint!

Annas Lycka sa...

ppssssttt en liten utmaning hos mig till dig....Kram

Beata sa...

Jättefin! Härlig färg!

Cornelia sa...

Villken fin!!