fredag 17 april 2009

Utmanad!

Jag blev utmanad av Doris & Assar, skojigt! Det är en utmaning som Retro Elephant har startat och det gäller att sprida lite tips och knix om sömnadsrelaterade saker! Jättebra initiativ och jag har fått en hel del bra tips under de senaste dagarna från andra bloggare som blivit utmanade. Mycket bra!!!

Du som blir utmanad skall (denna text får kopieras):Tipsa om ett sömnadstillbehör, t.ex. tyger, saxar, snedslå, symaskiner, knappar, trådar, pressarfötter osv.. Det kan vara något som är mycket prisvärt, bra kvalitet eller något hjälptillbehör som du tycker är väldigt bra samt varför. Man får också gärna berätta var man får tag på saken. Har du mer än en sak som du vill berätta om så går det givetvis bra.
Sen kan ytterligare (om du vill) dela med dig ett tips när det gäller sömnad, ett praktiskt tips. Det behöver inte vara något avancerat (med massa bilder), bara ett litet tips.När du svarat på frågorna så skall du skicka vidare utmaningen till 4 stycken nya personer med sömnad som hobby. Du skall meddela personen att du utmanat denne samt länka till personens blogg.

Dock har jag lite dålig koll på vilka som blivit utmanade och inte, men de jag vill utmana är: FiaS, Siris design, Made by ME och Symirre. Hoppas ni vill vara med!

Nu till mina tips. Jag har ju läst tips om bl a spraylim och har själv ett liknande knep. Tips nr 1 är: När jag ska sy fast en dragkedja t ex så använder jag mig av limstift istället för att nåla. Det blir mycket jämnare och lättare att sy fast. Använder limstift för textil som går bort i tvätten. Perfekt!Tips nr 2 är min applikationsfot! När jag syr applikationer använder jag den och tycker den är toppen! Eftersom den är i genomskinklig plast så ser man mycket tydligare vart man syr och det blir bra resultat! Så det tycker jag är en bra investering om man gillar att sy applikationer. 75 kr kostade den och det kan ju tyckas mycket för en sådan liten plastbit, men jag ångrar det inte!Hoppas att fler vill vara med och tipsa! Ha det gott i vårsolen alla sybloggare!

8 kommentarer:

anna sa...

Tack för bra tips!

Madelene sa...

Tack för utmaningen! :0) Jag ska klura lite på vad jag har för något att komma med...så antar jag den snart :0)

SiriR sa...

Ja takk for utmaningen. Skal se hvilke tips jeg kan bidra med:)

Doris_Assar sa...

Vilka bra tips! Tack! :-)

LillaBarn sa...

Bra tips!! Undrar om det går med vanligt limstift? Jag har varken sett spraylim eller textillim här. Inte tvättbart iallafall. En sån syfot ska jag iaf införskaffa!!!

Josefinaste sa...

Halloj! Jag tror att jag har varit inne hos dig lite nu och då men är lite dålig på att lämna avtramp. Nu har jag addat dig till bloggkoll så jag kommer nog att kika in hos dig lite flitigare. =)
Jättefin blogg du har med massa fina allster!!

Jess sa...

Hej på dig! Vet inte om du använder ditt namn här, men oj vad jag tycker att du är duktig. Har varit inne o kikat mkt och önskat att jag kunnat sy hälften av allt du gör. Jag är jätteimponerad! Kanske kan man få beställa något av dig framöver? Kram Annas Jessica ;)

GlamiNa sa...

Vilka bra tips =) Pressarfoten ska jag nog investera.
Vad fina saker du syr. Första gången jag är inne på din sida. Länkar till dig från min blogg, hoppas det är ok =)
/Sara