onsdag 6 januari 2010

Lethal knitting


Att sticka kan synas som en väldigt stillsam och ganska händelselös sysselsättning. Men ICKE! Hade lagt ifrån mig stickningen i soffan för att gå och se vad de högljudda små barnen hade för sig och när jag kom tillbaka och kastade mig ner i soffan igen kände jag en förfärlig smärta i låret. Jag hade satt mig på en av stickorna och den hade alltså gått rakt in i sidan på vänster lår...inte 1 cm heller utan kanske 3! Herregud! Lätt panikslagen drog jag ut stickan själv och det blödde en hel del kan jag säga (kände mig lite grand som Rambo faktiskt! hihi)...Så lugnt och händelselöst!? Nej, inte hos mig i alla fall!

Nåja, strumporna blev ju till slut klara och de passar lilla A alldeles perfekt. Kan behövas nu i den här kylan. Garnet är köpt hos Garnkorgen och är i ull från Opal. Gillar färgerna!

15 kommentarer:

Jenny Mårtensson sa...

Jättesnygga strumpor... Hoppas du är bra i låret :-)

JuMel sa...

Härliga sockar! Önskar att jag också kunde sticka sockar. Har stickat en hel del för länge sedan med aldrig sockar, det gör barnens mormor eller morfars fru. Kanske dags att lära sig även om det verkar lätt vådligt, iallafall hos dig:) Hoppas du inte har besvär av skadan! Kram Mia

Fellai sa...

Oj, vad dramatiskt men sockerna blev fina!

KLOCKARBARN sa...

Oops! Det där hände för länge sen i bilen då jag var i tidig tonår. Jag hade lagt stickorna bredvid mig i bilsätet (baksätet) och in hoppade min syster. Rätt in i låret på henne också. Det gick inte riktigt lika djupt på henne men hon skrek bra ialla fall. Olycksfall i arbetet.

Fröken 32GÅ sa...

OJ !!
Plåster? Blåsa? Svimmar nästan när jag ser det framför mig + att jag genast la min stickning på bordet nu istället för i soffan..eiikk

LillaBarn sa...

Ja, stickor är livsfarliga. På dagiset jag jobbade innan jag fick barn, hade vi en liten tjej (5 år) som hade hoppat på soffan hemma och ramlat av och så olyckligt hamnat på en sticka som gick in i ryggen. Läkarna sa att hon aldrig skulle gå igen, men tji fick de. Två år senare gick hon (om än lite ostadigt och med ben som vek sig lite då och då). Sticka är nästan lika farligt som att leka med boaormar ju!! Fas fina sockar!!!

Heimlaga sa...

Ojdå, det har jag ännu inte råkat ut för trots mycket stickat! jag har bara sytt mig genom pekfingret med symaskinen... Nålen höll!

Annas Lycka sa...

My God!!!!!

Hur går det för dig egentligen...Snygga strumpor blev det ju så det kan väl vara värt det då....Hajdu!!!

Fia sa...

Men fy! Snygga sockor men inte vågar jag ge mig på stickning iaf...här finns det gott om busiga barn och jag skulle absolut kunna göra så också...jag håller mig till symaskinerna (och deras nålar, starka motorer, knivar....ja, visst är de "ofarliga"...)

mysigtdesign sa...

Ryser i hela kroppen när jag läser din historia...fast strumporna blev ju helsköna.

Turboneedle sa...

Jättefina strumpor, men var försiktig. Vi vill gärna se mer av dina fina kreationer.

pyssling sa...

Söta sockor! Gillar att dom är olika, men av samma färgsättning! :) Oj så dramatiskt det slutade med stickorna i soffan, visste inte att de kunde sticka hål på en... Ska nog gömma mina nu!

Aleisa sa...

underbara fina strumpor, så visar sig att de finaste resultater kommer när man svettar eller blöder, dvs jobbar hårt!

Helena sa...

Men hjälp, låter livsfarligt! Snygga blev sockorna i alla fall :)

HanneLT sa...

Så flotte sokker :) Siden jeg er utrolig elendig til det selv er jeg imponert over alle som får til mer enn et skjerf til Barbiedukker.