söndag 7 juni 2009

Test


Har sytt en liten test inför lilla E:s skolavslutningsklänning. Hittade ett mönster i Ottobre 3 2007 på en smocktop som jag tyckte var så söt. Givetvis fanns mönstret bara upp till strl 110 så jag har ritat om och förstorat det. För en gångs skull kom jag på den goda idén att testsy i annat tyg först för att se att den verkligen passar och tänk, det gjorde den! Så nu har hon en grön småblommig top också! Topen har rullfållar upptill i halskanterna och även nedtill i fållen. Axelbanden med knyt är också rullfållade. Smock längst upp och även lite ovanför midjan. Tyget är i 100% bomull och kommer från härliga Tygpyssling. Gillar den supermycket! Nu återstår att förlänga mönstret till en klänning och sy upp den i det fina vita tyget som jag köpt till hennes skolavslutning. Fortsättning följer...

7 kommentarer:

Heilt spesiell sa...

Kjempefin!

SiriR sa...

Åh, den var fin!
Hvordan fikk du til smocken? Jeg ble absolutt ikke venn med strikken da jeg prøvde det...

Ett Tu Tre sa...

Söt och fin,syns verkligen inte att det är en testmodell, kommer att göra sig bra som klänning.

Anja Allvin sa...

fint!
Det ska bli spannande attse klänningen !

Fia sa...

ÅH vad fin! Syns absolut inte att det är en testmodell!

Jag tror att R här hemma kanske får gå utan skjorta på tisdag...om nu inte mamma får sy hela natten och imorgon eftermiddag....Sista galna veckan...sedan blir det lugnt! Jiippiee!

Helena sa...

Jättefin! Det är fint med smock men det verkar lite pilligt att få till?

LillaBarn sa...

Jättesöt! Och blir det nåt fel med klänningen så kan hon ju alltid ha på sig testtoppen! Ska bli kul att se klänningen sen. Vad härligt med skolavslutning i Sverige, med försommarväder, syrener som blommar och alla dofter... Nu fick jag hemlängtan igen, jag vill ju att mina barn ska få uppleva allt sånt... Nu ska jag gå och kolla i min Sverigebok, så jag får ännu mer hemlängtan!