tisdag 3 februari 2009

Var är sommaren?


Min längtan efter lite värme ute tycks inte bli verklighet ännu, men att sy lite vårkläder är ändå svårt att motstå! Den här rutiga bomullstrikån inhandlades i lördags på Skroten i Kinna. Min sambo kom nämligen hem från jobbet en dag i förra veckan och sa att "vi kanske skulle passa på att åka till Kinna och Borås på lördag så du kan kika på lite tyger nu när lilla E (som avskyr att gå i affärer) sover över hos mormor och morfar". Ja, du läste rätt! Jag stod där som ett levande frågetecken! Vad sa han? Herregud, vem kan tacka nej till ett sådant erbjudande? Så där handlades en hel del tyger kan jag säga. Skroten förresten, vilket namn på en tygaffär! Jag vet ju anledningen till namnet, men ändå...byt namn och "piffa upp" stället lite, vet ja! Nåja, nog om det. Den här lilla topen är i strl 134 och mönstret är från Ottobre nr 1 2008. Hade äntligen fått tag i framilonband också så det använde jag både till fållstyckets rynkning och till axlar och ärmkullen. Toppen! Gillar skärningen på den! Sydde också på en liten filtblomma, gillar blommor! Den blev ju väldigt rosa, men jag gillar den! Och det gör lilla E också som tur är!

17 kommentarer:

Anja Allvin sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Doris_Assar sa...

Jättefint! Framilonband, kanske ngt att testa :-)

Anja Allvin sa...

Tack för besöket o tack för att du lägger till min blogg i listan. Det är faktiskt din blogg som inspirerade mig till att skapa egen :-) Har följt dig ett tag! Visst, de gamla klänningar är en skatt :-)

Ett Tu Tre sa...

Söt! Ibland måste det få vara flickigt när man nu har fått en eller ett par tjejer att sy åt. Fin modell, kanske dags att plocka feram det numret igen.

Anonym sa...

hej,

gud va du är duktigt, så himla fin.
hoppas att allt är bra med er och att jag inte hann smitta ner er i fredags.

kram Hanna

Heimlaga sa...

Jättesöt! Dotter P sydde en top efter det möstret i fjol, men i ett väldigt "slinkigt" tyg, så puffärmarna blev inte alls lika tydliga.
Jag har funderat på detta med framilonband men aldrig kommit mig för att fråga efter det i någon affär. Kan du inte visa lite steg för steg bilder av hur det används om du syr något fler plagg? Jag kan tänka mig att det finns fler än jag som inte vet vad det är.

Gulligan sa...

Söt!!!

Junebacken sa...

Men så himla söt den blev!!

Äppel Päppel sa...

Heimlaga: Jovisst! Ska försöka komma ihåg det till nästa gång! Annars är det samma princip som med vanlig resår! Du sträcker det medan du syr och så blir det rynk -simsalabim! Skillnaden är, tycker jag, att det blir lite jämnare och att det är mycket tunnare så det känns liksom inte mot kroppen när man har plagget på sig!

anna sa...

Oj, vad fin!!

Anja Allvin sa...

Hej! Min tjej är 10 månader :-) Hur många har du? Hur gamla?

Anja Allvin sa...

HAHA! Tack :-) Jag har alltid haft lätt för språk, och jag var ju så motiverad :-) Min man har lärt sig ryska, så tänkte jag att jag kan väl också lära mig hans språk :-)

kilje sa...

Kanonfin! En riktig flickdröm.

Helena sa...

Jättefin! Man längtar verkligen efter sommaren när man ser den!

Palven sa...

Så söööööööööt!

BillaBa sa...

Hej, och vad kul att du kommenterade i min blogg - för då fick jag ju chansen att hitta din! Den här tröjan blev jag heeeelt kär i !!! Så himla fin, måste absolut testa att sy något liknande till min tjej i vår!!

BillaBa sa...

Hej, och vad kul att du kommenterade i min blogg - för då fick jag ju chansen att hitta din! Den här tröjan blev jag heeeelt kär i !!! Så himla fin, måste absolut testa att sy något liknande till min tjej i vår!!