onsdag 9 december 2009

Pepparkaksgumma!


Min lilla A skall vara pepparkaksgumma på luciafirandet på dagis, bestämde jag! Och naturligtvis måste jag ju sy en egen klänning! Det var jättekul! Den är sydd i gyllenbrun velour köpt hos E-slöjd på Symässan i Göteborg i våras. Vitt zigzagband och vita små hjärtknappar. Har alltså sytt knapphål, vilket jag bara gjort en gång tidigare och då i "stumt" tyg, nu blev det i velour och det var lite kärvigt, men gick ändå över förväntan. Ett hål fick jag sprätta och sy om, men annars helt OK. Sydde även i knapparna med maskinen, vilket jag aldrig gjort tidigare och herregud så smidigt det var! Det kommer jag göra fler gånger, vill jag lova! Tyvärr blev bilden kass, men jag blev riktigt nöjd med den IRL! Så nu är det bara att invänta måndagens firande och då kanske det kan bli en liten livebild också!

15 kommentarer:

Hannelt sa...

Å, så fin! Hun blir nok en nydelig pepperkaksgumma.

JuMel sa...

Otroligt söt! Dottern kommer att vara finast på dagis! Jag funderade ett tag på att sy en tomte dress till Melvin men tappade lusten och köpte en på Åhlens istället:) Kanske lika bra för idag är han magsjuk och 4-5 barn på dagis har fått vattkoppor så vem vet om han kan vara med på lucia på fredag? Får hoppas på det bästa! Tack för tygleveransen och ha det gott! Kram

LillaBarn sa...

Vad fin den blev... Vad bra att du slapp få frispel på knapphål och symaskin. Och sy knappar med symaskinen har jag aldrig provat, kanske dags att göra det nu...

Aleisa Ribalta sa...

Alltså, strålande! vad kan man säga, hur fin och unik som helst, me like!

Heimlaga sa...

Vilken högkvalitetspepparkaksklänning! Och visst är det kul när man gör något man (nästan) aldrig gjort, och ser att man fixar faktiskt det också! Ett gruvarbete mindre!

SiriR sa...

Åh, så fin den ble! Kjempesøt:)

.designk.carbin sa...

Så fin, snygg å stilren.Hoppas det blir en trevlig julfest.

Annas Lycka sa...

så söt....skulle vilja ha en själv...inte fullt lika söt kanske.....

Fia sa...

Superläcker..! Jag sydde för flera år sedan en pepparkaksdräkt i fast tyg: tunika och byxor. Och den räcker än. Så istället för att sy en till i velour så får jag njuta av din istället.

od Andulky sa...

Så underbart söt! Det är så härligt med hemmasytt!!! Nästan alla barn var faktiskt pepparkaksgummor/gubbar i år hos dagmamman, men med de köpta kläderna såg alla lika ut och de är inte så jättekul. Den här klänningen är verkligen underbar!!
/Anna

KRUMELEJ sa...

Så fin! Håller med JuMel, hon kommer att bli den sötaste pepparkaksgumman på hela dagis.

skrotis sa...

Vilken fin pepparkaksklänning! Jag har också sytt en till min tjej, men inte lika fin.. Ska lägga upp bilder på den idag eller i morgon! Tack för fin kommentar på min blogg!

Jennie sa...

Åh så söt! Det blev jättefint i velour! Jag sydde en dräkt till min lillkille i vanligt trikåtyg, det blev inte alls lika fint...

Ett Tu Tre sa...

Den fianste pepparkaksdräkten jag har sett i år. Verkligen söt!

C. Tvillingmamma sa...

Oh så gulligt!