onsdag 11 mars 2009

Velourset!


Nu har jag sytt lite mera! Mjuka och gosiga cerise velourtights och en prickig velourtunika till lilla A i strl 80. Hon har provat dessa och tyckte själv att hon var "tysig"=tjusig! Tyget till tightsen är från Mjuka tyger och tyget till tunikan är från MG tyger, inköpt på Symässan i Göteborg nyligen. Mönstren är från Ottobre, lite omgjorda i vanlig ordning! :) Egentligen skulle mudden vid ärmsluten vara mycket längre, men tyvärr räckte inte min cerise mudd till mer än korta sådana, men det var bara bra för den var ändå lite stor åt lilla A. Tycker ofta att mönstren till småbarn är så stora i storleken. Lilla A är nu 15 månader och ca 80 cm lång. Inte kan jag väl sy i strl 74 till henne? Det känns ju lite knas...men, men hellre lite för stort än för litet! Fast det är ju lite irriterande när man vill att det ska passa perfekt NU!

12 kommentarer:

Ida sa...

va söt prickig tunika.. superfint set. =)

Doris_Assar sa...

Jättehärligt!!! Hoppas de prickiga kommer finnas på symässan i Kista också :-)

Lilla NovaK sa...

Vilket underbart set! Det prickiga tyget var jättefint, kul med lite mönstrade velourtyger, finns inte så gott om det, inte där jag letar i alla fall...

Min dotter är visserligen liten men hon hade stl 80 till hon var över 2 år.

Madelene sa...

Vilken härlig velour! Jag hade planer på den med, men va så mycket annat jag "behövde" så jag lät bli :0) Verkligen fin!

anna sa...

Superfint!!

Anna-Snoddas sa...

Jättefint! Har tittat på de där prickiga mer än en gång, tycker att det är så himla fint! Är det bra kvalitet? :)

Äppel Päppel sa...

Anna-Snoddas: Kvalitén är "sådär" tror jag. Lite tunn och ibland tycker jag att det ser ut som om den inte är riktigt "tät" om du förstår vad jag menar, man kan liksom se botten ibland i vissa skiftningar, på något sätt. Men den är ändå fin! Så kul med lite mönstrade velourer! Finns ju inte alltför många sådana! :)

Ett Tu Tre sa...

Härligt tjejigt! Du gör så mycket fint i rosa, det gillar jag. Ibland behövs motvikt till allt retro ...

Äppel Päppel sa...

Tack, tack! Ärligt talat så är jag nog lite "mätt" på allt retro! Den trenden har ju hållit i sig ett bra tag nu och till slut tröttnar i alla fall jag! Rosa är bara en färg, en fin sådan, det innebär ju inte att man blir som en barbiedocka bara för att man har rosa kläder! :)

SiriR sa...

Kjempefint sett, herlige friske farger. Likte spesielt godt med prikkede velouren.

annhelen sa...

Så fantastisk mye fint du syr, jeg er helt imponert. Får lyst å benke meg foran symaskina med en gang, men må nok vaske noen gulv i steden for, mens vesla mi sover. Ønsker om en trivelig helg. :0)

Nina sa...

Jättefint set!
Klart att tösen skall få ha rosa oxå :-)