söndag 15 mars 2009

Blomtunika!


Vårkänslor har jag verkligen fått idag! Underbart soligt väder och 8 plusgrader! I min rabatt hittade jag knoppar av både snödroppar och krokus. Äntligen är våren på väg! Ska bli så skönt! Vårkänslorna smittar även av sig på min sömnad! :) Här är en tunika till lilla E i strl 128 efter Ottobremönster nr 3 2008. Tygerna är samtliga köpta hos Tygpyssling; gul interlock, blommig trikå och orange muddväv. Somrigt värre! Måste säga att jag inte blir riktigt klok på Ottobres mönster ibland. Den här tunikan är GIGANTISK! Den är väldigt mycket för stor och väldigt vid för lilla E som numera oftast har 128 eller t o m 134 ibland. Men den här känns nästan som om hennes 14-åriga kusin skulle kunna ha! Lite trist, men det är inget att göra åt det nu. Den kommer säkert till användning någon gång...

10 kommentarer:

Syserine sa...

Så härliga färger! Håller med om ottobres storlekar! Försöker titta på barnen och gissa mig till hur modellen är, men det är inte enkelt, numera står det längden på barnen, men inte vilken storlek dom har på sig!

Heilt spesiell sa...

Kjedelig med størrelser som ikke stemmer.Det skal jeg ha i bakhodet neste gang jeg lager noe fra Ottobre. Nydelig tunika i fantastiske stoffer.

Fia sa...

Håller med dig om Ottobre. En tunika jag sydde blev kort men jättebred. Sedan kan man ibland gå upp en hel storlek och det sitter ändå perfekt! Knasigt-och lite jobbigt

Är ändå glad att tidningen finns - det är ju den enda som innehåller roliga barnkläder åt alla- inte bara tjejer...

Strömming sa...

Söt och somrig tunika!

Jag brukar alltid mäta på mönstret nu för tiden och ta den storlek som passar på bredden och sen förlänga så det passar. Ottobre är hopplösa på storlekar. Utgår från något som passar i bredden. Sen döper jag om mina avritade mönster till "rätt" storlek! En gång sydde jag i strl 62 till en 1-åring och det var för stort!!!

Doris_Assar sa...

Jättefin och vårig!! :-)

Ett Tu Tre sa...

Härligt vårligt - längtar!

Och Ottobres storlekar är lite förvirrande. jag gör som Strömming och mäter mot något som jag vet sitter bra, ofta ett mönster som jag vet blir lagom i färdigt tillstånd.

anna sa...

Superfin! Älskar både modellen och tyget!

Lucia (Uplandsgården) sa...

Jättefin tunika och färgerna, men håller med ottobre gör alltid så... lite jobbigt.

Anonym sa...

Nu har jag ytterligare en bloggtävling hos mig, Det är jättelätt att medverka i tävlingen, välkommen att delta!
www.metrobloggen.se/FiaOfSweden

Lilla NovaK sa...

Jättefin, det känns att våren närmar sig med stormsteg, i alla fall när man tittar runt på alla sybloggar!