söndag 16 oktober 2011

Söndagskjol...

 
Eller klänning rättare sagt. Lilla A:s garderob behöver fyllas på med lite "finare" kläder, alltså inte bara mjukisar, som hon för övrigt älskar! Så då dök jag ner i mitt tygförråd och hittade en finecord i petrol från Hilco, Tygpyssling. Fodrade den med en mönstrad finecord, också Hilco. Ville ha en enkel klänning som man kan ha lite roligare strumpbyxor till, men för att den skulle bli lite roligare sydde jag fast ett supergulligt band runt om. Bandet kommer också från Tygpyssling, Farbenmix! Finns MASSOR fina band där! Och sen fållade jag den med tvillingnål och klämde dit ett par tryckknappar med Prymtången. Voilá!

Positivt: Riktigt kul att sy den här klänningen. Länge sedan jag sydde i manchester och det är väldigt tacksamt att sy i...det ligger liksom där det ligger! :)

Negativt: Vet inte...jo, att lilla A är så motsträvig till att prova det jag sytt! Men det är ju inte ett helt ovanligt fenomen. :)

3 kommentarer:

Fangoria sa...

Hur fin som helst!!!!

Astrid o Edward sa...

Åh så fin!

Astrid o Edward sa...

Du syr verkligen jättefina kläder! Får jag fråga vilka sömmar du använder för att fålla? Som jag förstått så har du ingen covermaskin men dina fållar och bandkantningar är ju så fina ändå.
Jag har använt tvillingnål ibland men tycker inte att det blir riktigt bra så det är därför jag undrar.