lördag 21 november 2009

Julklänning till ingen nytta!


Har längtat efter att sy julklänningar till mina flickor ganska länge och i veckan skred jag till verket! Började med lilla E:s klänning i strl 134, mönster från Ottobre nr 6 2007. Tyckte själv att jag var väldigt modig som gav mig på denna klänning med både dragkedja och foder...:) Tyget hade jag haft sedan länge; röd manchester med bruna prickar köpt på Stoff & Stils rea, superbilligt! Foder köpte jag av snälla Alexandra på Tygpyssling som hjälpte mig med detta! Sömnaden flöt på bra och jag förvånades över att det inte alls var så krångligt mönster som jag tyckte vid första anblicken. Ofta är det så för min del...jag tycker att ett mönster verkar så krångligt när jag ögnar igenom det och därför struntar jag i det istället! Men, de gånger jag verkligen gett mig 17 på att jag ska sy just det mönstret så har det gått över förväntan! :) Allt frid och fröjd så långt! När den var så gott som klar bad jag lilla E att prova den och där tog det roliga slut! Den är alltså såååååå stor för henne! Hon är 9 år och ganska normal-smal i storleken, men den här var alldeles väldigt för stor! Den skulle nog kunna passa en 11-12-åring. Det konstiga är att jag inte upplevde den särskilt stor när jag sydde den, det brukar man ju liksom se efter hand eller redan när man klipper mönstret, men icke! Är ju måttligt besviken nu kan man säga! Så nu får den väl hänga där i garderoben tills nästa jul eller t o m julen därpå. Och så får jag hitta på något annat att sy till henne i jul! Vad annat kan man göra?! :)

16 kommentarer:

Heimlaga sa...

Åh vad jag känner igen mig, så där har det gått ett antal gånger för mig! Att det jag syr får hänga till sig flera år. 14-åringen påminde mig nyligen om ett par fleecebyxor jag sydde då hon gick i förskolan, att de förmodligen skulle vara lagom till henne nu! Men nu är hon liksom inte intresserad av lavendelblå fleecebyxor med broderad, morotsätande kanin...

bokabosus sa...

Åh så tråkigt!!! Hoppas att hon växer i den snart och att du hittar något nytt att sy till jul/nyår! Lycka till! /Linn

Åsa Tidqvist sa...

Nej, vad trist! men du får se lite positivt att du lärde dig ju massa saker, foder osv...klen tröst kanske när man lagt ner massa tid... FIN är den iaf!!

JuMel sa...

Usch, så trist när du lagt ner tid och energi på att sy en sån fin kläninng! Hoppas att den kommer till användning i framtiden iallafall så att den inte bara blir hängande! Ska snart sätta i gång men tjejerna jul tunikor! Jag är så praktisk att jag syr tunikor istället för klänningar så vet jag att de kommer till användning även efter jul. Lite trist kanske men sån är jag i det här julklänningsfallet iallafall...:) Hoppas det går bättre för dig med nästa jul klänning!

Syserine sa...

Vad tråkigt.. Kanske du kan ge den bort, nästan bättre än att ha den i skåpet i flera år..

LillaBarn sa...

Men vad tråkigt, för den är verkligen jättefin! Kanske passar den nästa år istället??Tur att det är en bit kvar tills jul, så du hinner sy en mindre. Jag lär ju sy en i sista sekunden och om den inte passar så får det bli en köpeklänning.... Eftersom jag inte lär hinna sy en ny!

Aleisa Ribalta sa...

ja, det är trist, så fin klänningen, tyget och modellen, men så kan det gå. sämre är med mig, jag sydde i hennes strl, men... hon VILL INTE HA!!! sucks! här sys nu julklänningar förfull, längtar efter att se alla dina fina. kram!

Ulrika - foto - Jonasson sa...

Nej men vad tråkigt att hon inte kunde ha den =(

Min lilleman har iaf en mkt passande dress på sig idag ;)

http://uj76.blogspot.com/2009/11/stjarnor.html

Kram

SiriR sa...

Kjolen er jo så lekker!

Så utrolig ergelig at den ble for stor! Men bedre det enn for liten..

Fia sa...

Känner igen mig...har hänt här ett par gånger också! Klänningen var jättefin, hoppas den passar nästa år!

Vecka - Vecka sa...

Fin var den ju iallafall! Tur att den inte var för liten ändå!

Ottobres mönster är väl rätt stora.. Ett tips är att mäta barnet, t.ex. rygg, eller ben eller vad man nu gör för plagg och sen jämföra vilken storleks mönster som passar bäst. Om man orkar alltså..

Krimskrams sa...

Det är så trist när sånt händer! Går den inte att sy in och korta lite?

od Andulky sa...

Synd, men då får ni en fin klänning nästa år!

.designk.carbin sa...

Du måste vara helnöjd med resultatet i alla fall, supersnygg. synd att den inte passar.

Ett Tu Tre sa...

Fy så trist att den blev förstor, men den ser fin ut på bild.
Och julpyntad blogg ser jag - mysigt!

Madele sa...

Åh vad tråkigt! Förstår om du surar lite! Klänningen är jättefin!

Vad fint du gjort på bloggen! Hur har du fått till det lilla snöfallet?

Hoppas du hittar på något annat till tjejen på jul.

Hälsningar Madeleine