söndag 23 oktober 2011

Tävling igen!

Jag tävlar hos Nea Nobelle om en prenumeration från Ottobre!

onsdag 19 oktober 2011

söndag 16 oktober 2011

Söndagskjol...

 
Eller klänning rättare sagt. Lilla A:s garderob behöver fyllas på med lite "finare" kläder, alltså inte bara mjukisar, som hon för övrigt älskar! Så då dök jag ner i mitt tygförråd och hittade en finecord i petrol från Hilco, Tygpyssling. Fodrade den med en mönstrad finecord, också Hilco. Ville ha en enkel klänning som man kan ha lite roligare strumpbyxor till, men för att den skulle bli lite roligare sydde jag fast ett supergulligt band runt om. Bandet kommer också från Tygpyssling, Farbenmix! Finns MASSOR fina band där! Och sen fållade jag den med tvillingnål och klämde dit ett par tryckknappar med Prymtången. Voilá!

Positivt: Riktigt kul att sy den här klänningen. Länge sedan jag sydde i manchester och det är väldigt tacksamt att sy i...det ligger liksom där det ligger! :)

Negativt: Vet inte...jo, att lilla A är så motsträvig till att prova det jag sytt! Men det är ju inte ett helt ovanligt fenomen. :)

lördag 15 oktober 2011

Här är en av orsakerna...

...till att jag så gärna vill ha en CP! Har sytt ett set till lilla A i Kameleont/Mjuka tygers svarta apvelour. Svart velour till jackan med huvan fodrad med aptyget. Sydde också en liten applikation av ett utklippt litet aphuvud! Nu till min önskan om en CP: Försökte  sy kantbandet på jackan så noggrannt och prydligt som möjligt för att det skulle se lika ut på både rät- och avigsida i framförallt huvan, men vilken katastrof! Det såg förfärligt ut! Så jag fick sprätta och sprätta och sprätta. :(    Sedan sydde jag fast det med tvillingnål och klippte bort resterna på avigsidan och det blev hyfsat...Förresten var det fler grejer som inte blev bra. Hade tänkt ha svart dragkedja, men efter att ha sytt fast kantbandet skulle det se väldigt konstigt ut med ytterligare en söm utöver tvillingsömmen på kantbandet. Egentligen skulle dragkedjan ha suttit innanför kantbandet, alltså i velouren, men jag hade lyckats göra kantbanden för breda så det funkade inte heller!!! Ibland kan man bli mer än tokig! Det fick bli tryckknappar istället. Och inte hade jag någon matchande muddväv hemma heller! Inte ens svart enfärgad! Och något tålamod att vänta tills jag fått köpt någon hade jag inte...det fick bli svart/vit-randigt! Så det var inte mycket som blev rätt med detta set, men det får duga... :)

onsdag 12 oktober 2011

Cover...

Bild lånad från Skövde Symaskiner
...drömmar. Jag är sååååååååå sugen på att köpa en CP. Vet ju att många av er andra sygalningar har Janome 1000CPX? Vad har ni för omdömen att ge den?  Är den värd pengarna?  Finns det fler märken? Någon som har erfarenhet av dem i så fall? Undrar också om bandkantaren...är det smidigt eller bara krångligt? Fattar inte hur man får rätt sträckning på kantbanden? Har läst lite frustrerade kommentarer emellanåt. :) Är så vankelmodig och vill ju så klart bli nöjd om jag nu slår till! :) Kommentera gärna!

lördag 8 oktober 2011

Doppresent!


Sydde en body för ett par veckor sedan, beställd av min svägerska som skulle bli en doppresent. Fick välja tyg själv och då valde jag detta fina jerseytyg köpt hos Znok och designat av Johanna Ahlard. Mönstret är från Ottobre.
Det mäks att hösten är här nu...kallt och blåsigt. Dessutom har jag haft en envis förkylning i en veckas tid nu och den vill inte ge med sig. Konstigt nog har ingen av barnen här hemma blivit sjuka och det får man ju i alla fall vara tacksam för! Hoppas orken kommer tillbaka så att jag orkar ta tag i sömnaden igen! Lilla A behöver varma gosiga fleeceplagg nu när kylan är på väg. Ha en trevlig helg alla!