onsdag 12 oktober 2011

Cover...

Bild lånad från Skövde Symaskiner
...drömmar. Jag är sååååååååå sugen på att köpa en CP. Vet ju att många av er andra sygalningar har Janome 1000CPX? Vad har ni för omdömen att ge den?  Är den värd pengarna?  Finns det fler märken? Någon som har erfarenhet av dem i så fall? Undrar också om bandkantaren...är det smidigt eller bara krångligt? Fattar inte hur man får rätt sträckning på kantbanden? Har läst lite frustrerade kommentarer emellanåt. :) Är så vankelmodig och vill ju så klart bli nöjd om jag nu slår till! :) Kommentera gärna!

6 kommentarer:

JuMel sa...

Ja, du vet ju redan att jag har en även fast jag inte orkade vänta på Janomen och tog en Elna. De är ju samma maskin inuti iaf:) Maskinen är inte helt lätt att hantera, det var mycket lättare att lära sig ol, men jag tycker ändå att det gått/går bra och sömmarna blir ju bara så snygga när man får till dem som de ska vara. Har inte fått bandkantaren ännu så det oroar jag mig lite för att använda när det nu dyker upp... Sammanfattningsvis känns det som en lyxmaskin som jag nog eg kunnat vara utan men ack så roligt det är att ha den! Köp en du också!:))

Hannelt sa...

Ja, jeg synes det er verdt det. Den kan være litt "svår(?)" å finne ut av innstillingene, men utrolig gøy når det funker! Hadde det vært en mann som skulle kjøpe noe til 5000 kr til sin hobby hadde han ikke ventet et sekund ;-) Nytte og nøye!

sheweb.se sa...

Har en 1000cp som jag lyckades köpa begagnad på blocket och det var lugnt värt pengarna, tycker det är värt pengarna även till nypris! Det tar lite tid att komma överens med maskinen, innan man lärt sig den! Men ovärderlig är den :-) och en bandkantare är också att rekommendera, själv köpte jag en på e-bay.

Hälsningar Sara, sheweb.se

Syserine sa...

Löp och köp! Åtminstone om du är sugen på kantband. För enbart tvilling eller trillingsömmen tycker jag faktisk man kommer långt med trestegs zickzack och våffelsöm på en vanlig maskin, jag använder dom fortfarande mycket till fållar. Annars kämpar jag och maskinen med att bli kompisar. Syr ojämt framför allt tycker jag. Mitt bekymmer är att sömmen flytter sig på bandet. Och jag fattar inte vad jag gör fel när jag ser hur mycket snygga kantband som sys runtomkring! Så köp du!

::Moia sa...

Jeg sier også, bare løp å kjøp, den syr kantbånd som en drøm, og man skjønner ikke at man klarte seg uten:)

od Andulky sa...

Jag har en Elna, samma maskin. Jag älskar min!