torsdag 11 augusti 2011

Det var så länge sedan...

...jag sydde något åt min stora tjej, lilla E. Det blir mest beställningar och till lillasyster. Det var också väldigt länge sedan jag köpte det här jeansblå joggingtyget från Kameleont design/Mjuka tyger och redan då bestämde jag att det skulle bli något till lilla E av det. Och nu så! Ett par mysbrallor i joggingtyget som har härlig mjuk insida, sådär luddig och mysig. Sydde efter mönstret High Jump ur senaste numret av Ottobre. Förlängde det för att det skulle passa E då det bara gick upp till stl 128 och hon har ca 140 nu. Fickorna är en kul detalj och jag blev så förtjust i dem när jag såg dem i tidningen så jag bara måste prova. Röd mudd i midjan, men jag skippade mudden nedtill då det inte var så mycket vidd i byxorna vid bensluten och jag tyckte de var snygga som de var när lilla E provade dem. Istället för att sy knapphål för midjebandet, tryckte jag i öljetter med min bästa vän Prymtången! Lyckades dock trycka i dem lite för hårt, tror jag, så de blev lite "kantiga".


Kul att sy till min stora lilla tjeja igen! Och hon verkar tycka om dem också, och det är det roligaste! Annars är det ju svårt att sy till henne när hon kommit upp i den här åldern. Det är mest Puma, Nike och Adidas och sådant som gäller och det har ju symamman lite svårt att konkurrera med! :)

4 kommentarer:

Två Små Gryn sa...

Ja ibland kan det bli för mycket så att man glömmer bort sina egna barn! Byxorna blev jättefina!!

Singh sa...

Väldans snygga!

JuMel sa...

Snygga! Ska sy sånna till sonen. Än så länge är faktiskt min äldsta sugen på hemsytt men det stora problemet är att hitta tyger hon gillar... Nu har hon iaf beställt en "One piece" så nu väntar vi bara på tyg och mönsterpapper så ska jag sätta igång! Wish me luck, det var minst sagt åratal sedan jag sydde en dragkedja!

Skapat av mig sa...

Å så fina de blev, fickan är ju rolig! kul att du får sy till stortjejen, vet hur det är, jag får inte sy till stora sonen :-D